Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge Knights avancerar en liga

SBBK:s utvecklingslag på herrsidan, Telge Knights, har för första gången kvalificerat sig för super-ettan. I helgen säkrades den platsen efter seger mot Eskilstuna med 99–61.

Knights har under säsongen haft stor hjälp från Kings i form av främst Henrik Sjölin, men även Samuel Berkelund, Erik Johansson och Adam Ramstedt har spelat några matcher.

Och mot Eskilstuna i helg-en var två av de nämnda, Sjölin och Johansson stora segerorganisatörer. Erik Johansson gjorde 23 poäng och satte fyra av sju treor under lite över 38 minuters speltid. Henrik Sjölin sköt snäppet bättre från tre-poängslinjen, fyra av sex, och gjorde 20 poäng.

Segern i helgen gör att Knights blev fyra i basket-ettan södra och tog därmed den sista platsen i superettan efter nyår. Knights kan dock inte avancera ytterligare eftersom Kings spelar i den högsta ligan. Men det gör inget för Kings som vill ha sitt utvecklingslag så högt upp som möjligt.