Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge knäar – efter formsvaga veckor

Fyra lag i ligan är riktigt heta inför slutspelet.Telge är inte ett av dem.Helgens förlust, den femte raka, tvingar coach Hanna Bouldwin att söka svar under uppehållet.

Annons

Alvik skakade av sig Telge med hjälp av en 12–0-spurt i den tredje perioden.

Och efter den senaste fyraveckorsperioden ser Luleå, Udominate, Sallén och Alvik alla ut att vara i bättre skick inför slutspelet jämfört med Södertäljelaget. 

Insatsen i helgen lämnade mycket i övrigt att önska.

Inte minst sett till intensitet och aggressivitet.

– Efter matchen förklarade jag för laget att sjukdom är en grej, skador en grej, men att spela utan hjärta är aldrig okej. Det spelar ingen roll. Jag sa till dem att jag inte känner igen laget just nu, säger Telgecoachen Hanna Bouldwin.

– Jag vet inte riktigt vad det beror på. Vi måste hitta tillbaka till där vi var när det kommer till att kämpa. Alvik är bra. Men vi ska ge dem en mycket bättre match än vi gjorde, fortsätter hon.

Många gånger svarade Telge för ett håglöst försvarsspel, inte minst i returtagningen, där Alvik krossade gästerna, 35–60. Hemmaspelarna tog lika många offensiva returer som Telge defensiva. Många var gångerna som Alvik tog multipla offensiva returer – eller helt sonika rev loss bollen ur en Telgespelares mindre fasta grepp.

– Jag tror att det går hand i hand med att kämpa. Speciellt i försvar, om vi pratar om defensiva returer, då räcker det inte bara med att ta bort din spelare, en mot en. När bollen går upp får du inte glömma att det är en fajt till. Ta bollen. När vi har den, då är fajten slut.

– Vi har tre veckor på oss nu att komma på vad det är vi måste göra för att få tillbaka den här kämparandan. Det är verkligen bara att gå tillbaka till grunderna och jobba hårt på träningarna, säger Hanna Bouldwin inför det nu tre veckor långa uppehållet.

Tillsammans med returtagningen, som varit ett stående problem under förlustsviten, är defensiven den del av spelet som först och främst måste förbättras. De senaste fem matcherna, må hända mot bra lag, har Telge släppt till 80,2 poäng. Långt över säsongssnittet på 65,8.

– Igen: det är fajting. I varje moment är det två, tre kamper överallt som man inte ser. Slappnar man av utnyttjar bättre lag det. Vi måste tävla rakt igenom, orka och aldrig slappna av. Det är en vanesak som vi måste komma ifrån igen – till nästa match. Många gånger känns det som om vi ger upp i sista sekunden. Det går inte.

Vad behöver ni göra för att kunna matcha topplagen?

– Vi måste börja jobba hårdare på träningarna. Vi har haft snack med tjejerna. Det som har varit har varit. Det är ingen taktik som vi kan ge dem. Ingenting sånt. Nu är det tillbaka till hårt jobb. Varje gång vi kommer till träning.

Förlusten var inte heller den enda smällen för Telge i lördags: centern Ashley Daniels åkte på någon form av knäskada.

Hon fick Alviks tunga center Shareta Brown över sitt ben. Hon kom tillbaka i spel, men nu är knäet svullet. I dag ska hon undersökas närmare.

– Om det ”bara”, så att säga, är menisken, så är jag jätteglad. Speciellt nu när vi har lite

ledigt, säger Bouldwin.

Daniels är Telges tredje bästa poänggörare med 10,2 i snitt. Men främst bidrar hon i returtagningen, där amerikanskan med 9,7 per match hör till ligans bästa.