Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge kan tappa fördel i slutspelet

Telge Basket kan gå miste om en extra hemmamatch i SM-slutspelet efter att laget förlorat en dramatisk match mot Visby på lördagen. Nu måste laget vinna i sista omgången för att få fördelen i slutspelet.

Annons

Telge Basket hade ledningen under mer än halva matchen hemma mot Visby. Sedan tappade laget till förlust med 69-70 efter ett dramatiskt slut. Förlusten innebär att laget kan tappa fjärdeplatsen i tabellen och gå miste om hemmaplansfördel i kvartsfinalserien i SM-slutspelet.

Trots ledning med nio poäng efter halva matchen blev det förlust mot tabellåttan Visby, som vände och vann med en poäng. Tappet kom i den tredje perioden och matchen blev svängig poängmässigt där båda lagen turades om att ha ledningen. Slutminuten blev dramatisk, där Telge hade flera lägen att avgöra matchen men missade.

I stället lyckades Visby sätta en trea med bara tre sekunder kvar genom Marlene Wallin – och vinna.

Ellen Åström var poängbäst i Telge med 20 poäng, tätt följd av Taneisha Harrison med 19. Harrison tog även sex returer och hade fyra assister.

Telge utmanas om fjärdeplatsen av Alvik, och bara två poäng skiljer lagen med en omgång kvar. Hamnar lagen på samma poäng går Alvik förbi Telge, både på grund av fler segrar och inbördes möten - Alvik har vunnit två av tre mot Telge den här säsongen.

Alvik kunde ha gått förbi Telge redan i dag, men förlorade borta mot Sallén.

Nu avgörs kampen om fjärdeplatsen i sista omgången. Då lär Alvik ta en enkel seger mot bottenlaget Akropol och Telge är därmed tvungna att vinna borta mot tabellsexan Mark för att behålla fjärdeplatsen.