Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge höll undan och vann – trots raset

En het seriefinal mellan seriens suveräner på förhand. Men på planen fanns det inledningsvis bara ett lag. Tills Telge tappade allt, och bjöd in Rönnby Ungdom i matchen igen, som blev en riktig rysare.

Det var till en början inget snack om saken i toppmötet. Redan efter nio sekunder gav lagkapten Terese Ahlqvist hemmalaget Telge ledningen. Och det vara bara början. Efter drygt tio minuter var ställningen 5–1 till Telge, och redan trodde nog många att matchen var avgjord, ännu mer när Telge hade sprungit ifrån till 8–2 inför sista perioden.

– Vi spelade väldigt bra inledningsvis och sprang ifrån Rönnby. Sedan hände något och vi slappnade av, säger Telges tremålsskytt Cecilia Asplund.

Det som hände var att Telge inte stod att känna igen och att Rönnby kom tillbaka till 8–7. Men sen tog det stopp och Telge kunde avgöra i öppen kasse till 9–7.

Nu leder Telge serien med hela sju poäng före Rönnby och är på god väg tillbaka mot svenska superligan, som man trillade ur

i fjol.

Hör ni hemma i SSL när ni är så ojämna under en match?

– Det tycker jag absolut, vi ska tillbaka. Det är klart man har sina toppar och dalar. Men vi platsar där tycker jag, säger Cecilia Asplund som tror att hennes poängstarka kedja med Felicia Forsmark och Terese Ahlqvist skulle stå sig stark poängmässigt, även i SSL.