Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge föll klart i Uppsala

Telges fina form gick det inte att se skymten av på torsdagkvällen när man blev överkörda av Sallén i Uppsala. Slutresultatet skrevs till 90–62.

Annons

Det var inte mycket som gick Telges väg under gårdagkvällen. Stjärnan Taneisha Harrison var sjuk. Frida Fogdemark utgick tidigt med en näsa som troligtvis är bruten. Och Sallén fullkomligt dominerade. Den fina formen Telge visat upp den senaste tiden gick det inte att se en skymt av i Fyrishov.

– Jag tycker inte att vi är med från start. Vi är ofokuserade och gör inte det vi ska. Sen fanns krigarmentaliteten där, säger Telgeguarden Linnea Nilsson.

Under gårdagen meddelade även SBBK:s sportchef Robban Andersson att man inte kommer ersätta långtidsskadade Antia Ilic, utan man kommer att satsa på den trupp man redan har.

– Det är inte SBBK-stilen att ta in någon bulgariska i det här läget till exempel. Om vi ska ta in någon ska det vara med Södertäljekoppling. Och det blir svårt. Men vi tror på den trupp vi har och satsar på den, säger Andersson.

En som kommer att få ta ett större ansvar nu är just Linnea Nilsson. Ett uppdrag hon ser fram emot.

– För mig blir det ju en öppning och jag ser det som en stor chans. Det känns bra. Det blir ett större ansvarstagande. Försöker bara vänja mig vid rollen nu. Jag är tacksam för att klubben ger mig och Jelena (Jakovljevic) chansen att ta hand om bollen när Ellen (Åström) inte är på planen, säger Nilsson.

Som Nilsson nämner är tanken att det är hon och Jelena Jakovljevic som ska dela på ansvaret.

– Det kommer ta tid, det är annat tänk. Men vi får kämpa hårt.

Coach Hanna Bouldwin ser positivt på att Nilsson och Jakovljevic nu får kliva fram.

– Det kommer att bli bra, men vi måste ge dem den tid som behövs för att ställa om. Det är nya roller. Jag tycker att de sköter det bra än så länge. Men efter en plattmatch som i dag är det svårt att säga något. Det var en skitmatch från alla, säger Bouldwin.

Ja, själva matchen var inte mycket att jubla över. Även om avsaknaden av Harrison och Fogdemark märktes av hade det ändå blivit svårt att stoppa Sallén. Christy Bacon dominerade i den första halvleken och Tiffany Brown i den andra.

– De gör en jättebra match och vi är inte med alls. Svårt att säga vad det beror på. Men som tur är har vi match på måndag igen, för den här vill jag bara glömma nu, säger Bouldwin.

Trots plattmatchen skymtades ändå några leenden efteråt.

– Så här är det ibland. Nu är det bara gå vidare och vända på detta. Vi får inte gräva ner oss helt, säger Josefin Olheim.