Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge får nya konkurrenter nästa säsong – två nya lag till Basketligan dam

Det blir inget kval till Basketligan dam.
Istället utökas ligan till elva lag - och Wetterbygden och Högsbo tar klivet upp direkt.
– Tävlingsutskottet har bedömt dessa lag som stabila organisationer som kommer att stärka BLD, säger TU:s ordförande Jonas Emilsson.

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter

I måndags beslutade Svenska basketförbundet att AIK av ekonomiska och organisatoriska skäl inte får spela i Basketligan dam nästa säsong – och får därför inte heller delta i det kval som väntade.

Kvar i kvalgruppen blev Uppsala från ligan, och Wetterbygden och Högsbo från ettan. Idag kom beskedet att kvalet ställs in. Istället får dom tre lagen varsin direktplats i ligan, som utökas från tio till elva lag.

"Både Wetterbygden och Högsbo har under året visat hög klass och jobbar på ett sätt som visar att de är redo för nästa nivå. De finns på orter som idag inte har ligabasket och ger BLD en bättre geografisk spridning", skriver förbundet i ett pressmeddelade.

Från och med säsongen 2019/2020 ska ligan innehålla tolv lag.