Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge Energi letar ny VD

Mats Fagerström slutar som vd på Telge Energi efter sex år. Jakten på hans efterträdare är redan igång.

Det berättar Telge Energi i ett pressmeddelande på fredagsförmiddagen.

Mats Fagerström har under sina år som vd tagit initiativ till flera samarbetetn och projekt, bland annat Children´s Climeat Prize.

- Telge Energi är en framgångssaga. Och vi har lyckats tack vare den fantastiska personal som jag har haft äran att jobba med. Sedan 2011 har vi överträffat företagets och ägarnas mål. Totalt under dessa år har vi levererat 360 miljoner kronor i vinst. Det är 66 miljoner kronor över ägarnas avkastningskrav. Företaget är på topp med nöjda kunder och medarbetare och med branschens bästa anseende. Stort tack för dessa år och lycka till på er fortsatta spännande resa, säger Mats Fagerström i ett pressmeddelande.

För pluskunder och prenumeranter [+]: Häng med på röda mattan inför årets Children's climate prize

Rekryteringen av den nya vd:n är redan påbörjad.

- Hela energimarknaden och Telge Energi står inför spännande framtidsutmaningar. Att leda det arbetet in i framtiden blir en huvuduppgift för bolagets nya vd tillsammans med bolagets styrelse, säger Staffan Norberg, Telge Energis styrelseordförande i ett pressmeddelande.

Tillförordnad vd under rekryteringsprocessen är Maria Richtnér som idag arbetar som chef för krafthandel, produkt- och affärsutveckling inom Telge Energi.

Läs också: Nytt avtal för Telge – tar hand om överskott från landets största soltak