Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge chanslöst i Uppsala

Det är fördel Sallén i kampen om tredjeplatsen i basketligan dam. Sallén, som redan inför gårdagens match var trea, slog fyran Telge med hela 80-55.

Telge såg länge ut att vara på väg mot tredjeplatsen i serien. Men den senaste tiden har Sallén sett starkare och starkare ut, samtidigt som Telge haft det lite jobbigt.

Faktum är faktiskt att Telge nu riskerar att bli femma i serien. I dagsläget har Telge åtta förluster och femman Mark bara sju. Sallén har förlorat sex matcher.

Det som i sammanhanget talar för Telge är att laget mött de båda topplagen Luleå och Udominate tre gånger. Både Mark och Sallén har varsin match mot Luleå och två möten med Udominate kvar.

I lördagens match mot Sallén var Telge aldrig riktigt med. Hemmalaget drog i från i jämn takt, vann de tre första perioderna med sju poäng och den sista med fyra. Och man valde att utnyttja sin storlek och rutin under korgarna - veteranerna Katarina Andersson (20 poäng), Christy Bacon (15) och Kadidja Andersson (13) var poängbäst i Sallén. Andersson tog dessutom 17 returer (och Uppsalalaget vann returtagningen med 44-37).

När Telges poängmaskin Taniesha Harrison dessutom inte hade siktet inställt - hon missade tio av 13 skott och stannade på sex poäng - var laget chanslöst. Ellen Åström var poängbäst i Telge med 14 och även Ashley Daniels (tio poäng, tio returer) svarade också för ett bra jobb, men var lite för ensam under korgarna mot Salléns tunga trio.