Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge bröt förlustsviten

En och en halv månads väntan är över – på lördagen fick Telge återigen känna segerns sötma. Men det blev en tuff kamp mot nästjumbon Fryshuset.

Efter fem raka förluster fanns det inför lördagens hemmamatch mot nästjumbon Fryshuset bara ett godkänt resultat: seger.

Men Fryshuset, som nyligen bytt tränare, överraskade i Täljehallen.

En trea från Julia Ohlsson med fyra sekunder kvar av den första perioden, var det enda som gjorde att Telge satt i förarsätet inför andra (19–18).

– Jag tycker att Fryshuset tagit enorma steg fram, måste jag säga. Men jag är inte förvånad att de gör det bra, vi har scoutat de väl och visste att de skulle vara bättre än tidigare, säger Telges coach Hanna Bouldwin.

Fryshuset fortsatte att störa hemmalaget, och vann den tredje perioden med 17–20.

Telge kunde ändå ta hem segern med 80–67, mycket tack vare Ellen Åström som med sina 18 poäng och energi gladde de 178 i publiken.

– Det är jäkligt skönt att vinna igen, nu är vi tillbaka på vinnarspåret. Det var kul att spela i dag, säger Åström.

Matchen var Telges första efter ett tre veckor långt uppehåll. Då gick tränaren Bouldwin hårt ut och kritiserade tjejernas inställning.

– När jag kom till träningen i torsdags, så sa jag till coacherna: jag kan gå hem, ni har gjort ett jävligt bra jobb. Det var mycket bättre nu, det gäller att hålla i detta så kommer det fortsätta visa sig i matcherna.