Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge bostäder tjänar storkovan på hyresgästerna – hör till de bostadsbolag som drar in mest

Telge bostäder hör till de allmännyttiga bostadsbolag som tjänar mest per lägenhet och år. Det framgår av en sammanställning som tidningen Hem & Hyra presenterat.

Det går bra för de kommunala bostadsbolagen runt om i landet. Under fjolåret gick de största allmännyttiga bostadsbolagen med 4,7 miljarder kronor i vinst. Det skriver Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra som publicerat en sammanställning av hur mycket de 50 största kommunala bostadsbolagen tjänar per lägenhet (baserat på en typlägenhet på 75 kvadrat) och år.

Läs också: Telge bostäder vill göra lägenheter av lokaler

Telge bostäder hamnar på plats 10 på listan. Bolaget tjänar 12 918 kronor per lägenhet och år vilket är en ökning sedan 2014 då företaget drog ihop 12 644 kronor.

Detta ska dock jämföras med ettan på listan, Skövdebostäder i Skövde, som under 2016 tjänade 25 503 kronor per typlägenhet och år.

Läs också: Ny modell skrotas: Så blir nya hyrorna för Telge Bostäder och Telge Hovsjö

Hyresgästföreningens ordförande Marie Linder säger i en kommentar att hon tycker att det är bra att de allmännyttiga bolagen tjänar bra med pengar. Detta eftersom en god ekonomi är viktigt för att kunna bygga nytt.

Läs också: Telge bostäder har planer på nytt bostadshus i Tavesta

– Nu när vi ser tendenser på att byggandet mattas av är det viktigt att allmännyttan håller i och fortsätter att bygga för bostadsbristen är inte borta, säger hon till tidningen.