Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge bostäder – ett bolag för höginkomsttagare

Under den senaste tiden har Telge bostäder renoverat garagen på Dalgatan och Karlslundsgatan. Ett underhåll som måste göras efter att en byggnad nått en viss ålder.

Annons

Det är vanliga kallgarage och som saknar uttag/kontakter för motorvärmare.

Samtidigt passade bolaget på att höja avgiften med över 100 procent, mer än 400 kronor mer i månaden. Årskostnaden blir nu runt 10 000 kronor för plats i kallgarage.

Jag tycker inte att det är en rimlig höjning. Hade kunnat accepterat en höjning, en liten summa under 100 kronor om de satt in värme. Men inte att betala över 100 procent mer efter ett underhåll som det hör till att fastighetsägaren ska stå för vad gäller äldre hus.

Telge bostäders bostadshyror är redan väldigt höga och höjs årligen.

Bolaget borde avsätta pengar från inkomsten av hyrorna till underhåll. För de måste väl förstå att de kan behöva renovera vissa fastigheter efter ett visst antal år?

Nu ska även hyresgäster börja betala för att lek-platser finns inom ett visst avstånd från bostaden. Jag hoppas inte den kostnaden blir retroaktiv, för lekplatser har funnits i alla tider ...

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel