Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge Basket slog Visby hemma

En ”en dag på kontoret”-seger kan vara både bra och dålig. Fråga Telge Basket.

Telge ledde med 5–0 efter 22 sekunder och 8–0 efter en minut och 35 sekunder. Där hade man kunnat sluta spela matchen för den avgjordes där om man vill vara väldigt krass. Segermarginalen blev ju åtta poäng till slut. Och det kändes som att Telge hade minst åtta poängs ledning hela matchen. Sju poäng var det närmaste Visby kom – vid ett tillfälle.

Det finns två sätt att se på den här segern som måste kategoriseras som en dag på kontoret-seger.

Ett: Att Telge Basket den här säsongen visar att det är ett bättre lag än förra säsongen.

– Vi förlorade alla dom här matcherna mot lagen som ligger mitt i tabellen, det var jämna matcher. Nu har vi väldigt bra kontroll och vi vet att vi kan vinna mot alla de lagen, säger Frida Fogdemark.

Två: Att det dock kan bli ett problem mot bättre lag om man slappnar av i tio poängs ledning och inte kan stänga matchen.

– Vad vi måste lära oss är att komma ut i tredje perioden och avgöra matcher. Vi gör inte ett speciellt bra jobb där. Och coachen är på oss om att vi måste komma ut och köra stenhårt hela matchen. Men det är något som vi måste jobba på och så fort vi tar över det där hindret så tror jag att kan mäta oss med alla lag i ligan, säger Ashley Daniels som gjorde en ny bra insats i Telge-linnet. Eller vad sägs om matchbästa 16 returer, matchbästa 15 i plus/minus och tre stulna bollar? Mycket av det där hände dessutom i slutet av matchen. En välkommen sifferkavalkad för amerikanskan som inte har varit nöjd med säsongen.

– Första halvan av säsongen var inte så bra för mig. Men jag har sagt till coach Hanna (Bouldwin) att andra halvan förhoppningsvis blir bättre. Jag är skyldig laget minst tio poäng per match och minst tio returer.

Vad har saknats i ditt spel, menar du?

– Jag saknade självförtroende. Jag missade för många enkla skott, det är inte bra för laget. Det är inte så att jag vill ha bollen mer eller att jag behöver göra mer poäng. Det är bara det att när jag väl får bollen som måste jag få i bollen i korgen.

Det finns alltså ytterligare en dimension i Daniels spel. Perfekt för Telge Basket som positionerar sig i ett intressant smygläge bakom Luleå och Umeå.

– Vi tar en match i taget, Mark nästa är det som gäller och det är det vi fokuserar på nu, säger Daniels.

Frida Fogdemark är dock mer frispråkig.

– Vi har slagit Luleå och dom vet vi att vi kan slå, vi har mött Umeå, visst, vi förlorade med fem poäng men det känns som att vi kan slå dem också. Jag tycker att en tredjeplats är där vi ska vara just nu för att Luleå och Umeå är fortfarande riktigt starka, säger hon.