Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Television, skatt och skidor

Annons

Vi har just fått vänja oss vid att inte längre få bestämma om vi tycker det är värt att betala för att titta på tv eller ej– den politiska makten i Sverige har bestämt att finansieringen av public service i fortsättningen ska ske via skattsedeln.

Anmäl text- och faktafel

Vi har också just hört att skidtävlingar inte längre ska ingå i utbudet från den statliga televisionen. Public service säger sig den statliga televisionen utgöra – och det kan verkligen ifrågasättes om man dit kan räkna den enorma mängden av underhållningsprogram som Sveriges television fyller sitt programutbud med.

Vi är nog många som önskar att SVT lagt mer pengar på att få behålla rapporteringen från skidvärlden och mindre på ”Smartare än en femteklassare” och liknande som knappast kan räknas som public service. Att sedan inte kunna skilja på innebörden av begreppen kunskap och smarthet visar på vilken låg nivå Sveriges television opererar.

Valfrihet är ett honnörsord som bör ihågkommas och levas upp till

SVT har på senaste tiden från flera håll börjat ifrågasättas och det skulle inte skada med en genomgång och revidering av vad svenska skattebetalare ska tvingas betala för. Valfrihet är ett honnörsord som bör ihågkommas och levas upp till – och även om idrott kan räknas som en form av underhållning är det på en helt annan nivå än de frågesportprogram som erbjuds.

Erik Stenborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare