Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Telefonsamtal skulle ge ledaren alibi"

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Samtidigt som Yaacoub och Eddie Moussa skjuts ihjäl i Ronna centrum, rings det från Bernard Khouris telefon som befinner sig i Geneta.
– Vi tolkar det som att han ville skaffa alibi, säger åklagare Ashraf Ahmed.

Telefonsamtalet som rings från nätverkets utpekade ledare Bernard Khouris telefon, i samma stund som bröderna Moussa avrättas, var ett försök att skaffa sig alibi. Det menar åklagarsidan som i går lade fram den fördjupade sakframställan kring morden inför Södertälje tingsrätt.

Samtidigt som mordet skedde inne på Oasen natten mot den 1 juli 2010 samlades nätverkets ledarskikt i en bostad i Geneta. Själva hävdar de att de hade fest. Enligt åklagarna förberedde de sig inför morden.

Klockan 02.15 kliver de två mördarna in genom den öppna bakdörren till Oasen och avrättar bröderna. Exakt samtidigt ringer Khouris telefon ett antal gånger från Geneta.

Samtalet går till en person inom nätverket som befinner sig i sitt hem. Men denne svarar inte på Khouries samtal. Däremot svarar personen på andra telefonsamtal som ringer vid ungefär samma tid, visar polisens telefonlistor. Enligt åklagarna är orsaken att allt är uppgjort och att nätverkets ledare eller någon annan ringde med hans telefon och att den som fick samtalet inte svarade därför att han också visste om det.

– Vi tolkar samtalet som att Khouri var införstådd i vad som skulle ske. Khouri eller någon annan ringer från Khouris telefon, säger åklagare Ashraf Ahmed.

Samtidigt såg vittnen två maskerade gärningsmän springa från Oasen till två stulna mopeder som sedan hittas uppbrända 750 meter bort. En av mördarna beskrivs som 1,90 meter lång, den andre något kortare.

Åklagarna hänvisade även till ett vittne som säger sig ha sett en bil strax innan morden med personer ur nätverket som kör in vid Ronna centrum. Men vittnet ifrågasätts av försvarssidan, som menar att han ljuger.