Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taxingesonen lämnar Modo för Djurgården

Djurgården värvar Taxingesonen Gustav Possler och målvakten Adam Reideborn från nedflyttade Modo. Samtidigt väljer klubben att släppa förre SSK-målvakten Linus Söderström.

Gustav Possler är hockeyforwarden som är född i Södertälje, uppvuxen i Taxinge men hockeyfostrad i IFK Tumba och Björklöven - efter att ha flyttat till Umeå när han var tio år.

Genombrottet som hockeyspelare kom dock i Modo, där 21-åringen gjort 62 poäng på 130 matcher i SHL. Men Modo åkte ur högsta serien och då väljer Possler att lämna klubben. Han går till Djurgården och får med sig lagkamraten och målvakten Adam Reideborn, som därmed återvänder till Stockholmsklubben där han spelade 2012-14.

"Vi är jätteglada att knyta till oss en ung och lovande spelare som är skridskostark, spelskicklig och en bra målskytt vilket passar in i vårt lagbygge. Possler är en mycket produktiv spelare som vi tror är redo att ta ytterligare kliv i sin utveckling i Djurgården. Under säsongen som gått har han spelat i en ledande kedja i Modo och fått ta ett stort ansvar i samtliga spelformer. Vi ser att han genom detta har byggt en bra plattform för att utveckla sitt spel ytterligare", säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Djurgården väljer samtidigt att släppa backen Andreas Englund och målvakten Linus Söderström. 19-årige JVM-målvakten Söderström, som var utlånad till SSK säsongen 2014-15, spelade den gångna säsongen för Vita Hästen i hockeyallsvenskan, också det på lån från Djurgården. Men nu går hans kontrakt med klubben ut.

"I det läget som vi befinner oss i på målvaktssidan har vi sökt en mer etablerad SHL-målvakt som komplement till Mikael Tellqvist och därför väljer vi att inte förlänga med Linus Söderström", säger Joakim Eriksson.