Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taxichaufför slog sig in i lastbilen för att hjälpa

Igår välte en lastbil över E4/E20 vid Sofiehill. Besim Erdinc var en av de första på plats och tvekade inte på att hjälpa till, trots att flera stod och tittade på.

När Besim Erdinc kommer körande vid E4/E20 i går kväll ser han hur en lastbil vält ligger längs med körfältet framför honom och hur andra lastbilschaufförer står runt omkring. Han stannar bilen och gör en snabb överblick. Han ser att lasten ser ut som paket, inget farligt gods och ropar sedan om en hammare.

– Jag sprang fram med hammaren och började banka hål i rutan och gjorde ett hål på ungefär 40x40 cm.

Vid hytten hör han hur motorn är på, att det luktar diesel och han ser en kvinna inuti. Det rinner blod nerför hennes panna och den högra foten är fast under ratten. Hon tittar chockat rakt in i Besim Erdinc ögon.

– Jag tänkte att det kan smälla när som helst. Jag var inte rädd, jag var fokuserad på att stänga av motorn.

En annan man slår i rutan med en tegelsten och en annan hjälper till att riva upp hålen.

Besim Erdinc försöker prata med kvinna och se om hon är okej. Han frågar om det finns någon annan i bilen, men hon säger ingenting och fortsätter att stirra honom rakt in i ögonen.

Hålet i rutan blir tillslut så stort att de kan sträcka sig in och stänga av motorn.

Enligt polisen var det även ett barn i bilen men ingen av de som hjälpte till kunde se det. Enligt Besim Eridinc fick de veta först efteråt när polisen var på plats, att barnet förmodligen varit ovanför hytten.

– Det var rena turen att vi var där, faran för brand var över och det vi gjorde var en livsavgörande insats.

Han är taxichaufför till yrket och de utbildas i hur de ska agera om de ser en olycka.

– Det är viktigt att ingripa och att man inte gör fel.

Efter ungefär 10 minuter är räddningstjänsten på plats och kan plocka ut kvinnan och hennes tvååriga barn som förts till sjukhus. Enligt uppgifter är läget för dem stabilt.

Olyckan resulterade i att hela vägen mot Stockholm mellan Motorvägsbron och Moraberg stängdes av fram till 04.50, då trafiken i norrgående riktning sakta började rulla igen.

Enligt trafikverket reparerades broräcken under tiden avspärrningen hölls och det ska inte vara någon skada på bron, förutom en del lös betong.

Efter ett tag när Besim Erdinc varit på plats vid olycksplatsen så samlades ett par personer för att ta bilder, vilket gjorde honom ledsen.

– Man måste ju våga att hjälpa. Det var dåligt av de som filmade och tog bilder. Det var omänskligt.