Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänker på tiggare – skänker prylar för 300 000

Hundratals jackor, pikétröjor och fotbollar. Det ingår i det stora lass som ishockeyföretaget Monkeysports i Södertälje valt att skänka till välgörande ändamål.

När Alexander Blomqvist och hans kollegor på hockeyutrustningsbutiken Monkeysports

i Södertälje inventerade lagret insåg man att det fanns mycket kvar från företagets stora uppköp förra året.

Då valde vd Alexander Blomqvist att göra verklighet av en tanke som längre grott hos honom – kläderna och utrustningen skulle skänkas till bättre behövande.

– Det här ligger mig varmt om hjärtat. Jag tog ett rejält beslut för att försöka göra någon skillnad, säger han.

Via kommunens etableringslots föll valet på Pingstkyrkan. Under fredagen var de på plats och körde iväg ett första stort lass från företagets lager. Strax över 1 200 produkter skänktes; där fanns bland annat 250 jackor och t-shirts, 125 par strumpor, 90 fotbollar och 125 par målvaktshandskar.

Egentligen allt är fotbollsprylar som man haft svårt att sälja. Tanken är att Pingstkyrkan i Södertälje får sälja eller skänka kläderna vidare.

– Fullpris i butik för allt är nästan 300 000 kronor. Men grunden i beslutet är hur det ser ut i Sverige i dag, med de som tigger utanför butikerna och folk som bor i tält. Det tar på många, säger Alexander Blomqvist.