Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänker Bohlin komma med lugnande besked?

Ella Bohlin (KD), landstingsråd med ansvar för barn och äldre, skriver om hur hon ser på den hotande nedläggningen av barnavårdscentralen, BVC, i Lina Hage.

Artikeln (LT, 12 februari) innehåller en beskrivning om kommunikationer, kompetenskrav och otrygg miljö.

Södertälje kommun är bekant med allt detta. Vi berättar gärna om vårt arbete med stadsutveckling och prioritering av skolan. Vi kan också prata om de förebyggande insatser samt trygghetsskapande åtgärder som vi gör tillsammans med polisen.

Något nytt har dock infallit. Landstingsrådet lägger i sin artikel ansvaret hos Södertälje kommun att ”skydda” anställda inom landstingets ansvarsområden om det behövs vid till exempel hotfulla situationer.

Det kan naturligtvis finnas tillfällen då personal känner sig otrygg och det sker säkert inte bara i Södertälje. Frågan är när det blev en kommuns uppgift att stå för säkerhet och skydd i landstingets verksamheter? Tanken är absurd.

Jag har bjudit in Bohlin till ett möte om barnhälsovården i Södertälje och det äger snart rum.

Förhoppningsvis kan landstingsrådet efter det ge lugnande besked om både BVC och familjecentraler i vår kommun. Det är en oroande utveckling att förebyggande barnhälsovård börjat avvecklas i de områden där de behövs allra mest.

kommunstyrelsens ordförande

Boel Godner (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel