Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk om och rätt kring skolskjutsarna

Anmäl text- och faktafel

Det är mycket pajkastning i skolskjutsfrågan, men även föräldrarna har ett ansvar i det hela för att allt ska fungera bra.

Jag kan hålla med om att planläggningen för skolskjuts till viss del inte fungerar optimalt. Föräldrarnas ansvar är att avboka resor i tid om deras barn/ungdomar inte ska åka med skolskjutsen vare sig det gäller till eller ifrån skolan. Om inte detta sker så blir barnen/ungdomarna som reser med drabbade på så sätt att de får vänta i onödan.

Föräldrar borde också fundera på om skolskjuts verkligen behövs i alla lägen. Vet att det finns barn som har och åker skolskjuts cirka en kilometer till skolan trots att föräldrarna är hemma. Händer att flera skolskjutsar går tomma på grund av icke avbokade resor eller att det endast är någon som åker med. Skolskjuts beviljas även när barn/ungdomar kan åka ordinarie buss.

Detta handlar både om skattepengar och miljön.

Det är dags för självrannsakan. Behöver verkligen min son/dotter skolskjuts fast vi är berättigade till det? Högstadieelever har skolskjuts fast många bara har några kilometer till skolan. Dessa kanske kan åka cykel/moped eller gå till och från skolan. De är inte för unga för att ta hand om sig i trafiken, för jag tror att de på fritiden åker själva med buss/pendel både in till Södertälje och Stockholm och även kan passera farliga vägar. Då går det bra – det är dags att sluta curla barnen.

Mina barn fick ingen skolskjuts trots att vi hade rätt till det – vi bor mer än fyra kilometer från skolan. Jag skjutsade nästan alltid till och från skolan, eller så gick/cyklade de.

Pea

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare