Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tände bengal under chockartad förlust – måste böta

Den 2 april 2017 tog Syrianska FC emot Degerfors IF på Södertälje Fotbollsarena. En av de 2877 betalande skulle långt senare få betala en rejäl extranota utöver femtiolappen i entréavgift.

Matchen slutade 2-3 efter mål av gästerna i sista ordinarie matchminut, och kanske var det den närmast chockartade säsongsinledningen för hemmalaget som fick den 15-årige Södertäljebon att ta fram och tända en bengal.

15-åringen kunde dock, till skillnad från många andra bengalbrännare på olika arenor runt om i Sverige, identifieras av polisen.

Han erkände, men godkände inte det strafföreläggande om 1 800 kronor i böter som åklagaren utfärdade. Saken gick därför till Södertälje tingsrätt.

Tingsrätten kunde snabbt konstatera att 15-åringen erkänt brottet som rubricerades som "brott mot ordningslagen". Straffet blev de 1 800 kronor i böter som åklagaren föreslog.