Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tamsons öppnar för att satsa 50-100 miljoner på busstrafiken

SL-trafiken slog rekord under de fyra första månaderna 2017. Det får det moderata trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons att öppna för en riktad satsning på busstrafiken.

Annons

På tisdagen berättade trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons (M) att kollektivtrafiken i Stockholm har slagit rekord gällande antal resenärer och ökade biljettintäkter under årets fyra första månader. Att SL höjer priserna vid årsskiftet kommer också bidra till ökade inkomster.

Enligt Tamsons visar en analys av årets första månader ett överskott på 350 miljoner kronor på helår, vilket är 100 miljoner kronor högre än budgeterat resultatkrav på 250 miljoner kronor. Därmed menar trafiklandstingsrådet att det öppnas möjligheter för en riktad satsning på busstrafiken på mellan 50-100 miljoner kronor under nästa år.

– Hårt arbete ger resultat. Fler resenärer, högre intäkter och kostnaderna under kontroll innebär att SL:s ekonomi nu står starkare än på mycket länge. Förra året blev röda siffror svarta, nu ser de ut att vändas till ett än tydligare överskott, säger Kristoffer Tamsons i ett pressmeddelande.

Landstinget ska tillsätta en trängselkommission i samarbete med experter och länets kommuner för att bestämma hur och var busstrafiken ska öka och först efter sommaren kommer det att finnas färdiga förslag gällande en utbyggnad av busstrafiken i länet.

Läs även: Snart kan SL-kortet gälla även till sjöss – men inte på sommaren

Läs även, för pluskunder och prenumeranter [+]: Väddöbo efterlyser bättre kollektivtrafik – men vägkvaliteten hindrar SL att köra

Annons