Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Täljerevyn ger sig in i vargfrågan

”Vargatider – en rivig revy” är namnet på Täljerevyn 2016.– Det känns som om det kan bli ett starkt djurtema denna gång, säger revymakaren Lasse Karlsson.

I januari och februari är traditionella revytider i Södertälje. Nästa gång kommer den varg som förra året spelade golf på Kallfors att bli en av huvudfigurerna.

– Det är möjligen en kontroversiell fråga, men vi kan inte undvika att berätta att vargen kommit till kommunen. Jag kan lova att båda sidor kommer att vara med, både hatare och kramare, förklarar regissören och manusförfattaren Lasse Karlsson.

Då djuren på Berget fått en renässans i revyn de senare åren, och då bävern (som släckte staden) och vattensalamandern (som stoppade skolbygget i Viksberg) haft avgörande roller i stadslivet lär det bli ett visst djurtema i Täljerevyn 2016.

Revygänget är samma som förra året (som i stort sett alla år): Owe Lidemalm, Lotta Köhlin, Åsa Dellham, Torbjörn Westerberg och Hans Qviström.

– Jo, vi har börjat skriva och vi ska också ha några workshops inför heltidsarbetet kring jul. Vi har upptäckt att vi kommer på massa saker när vi börjar spela, och det kan bli lite sent, förklarar Lasse Karlsson.

Premiären är fredag den 22 januari. På Estrad.