Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

#Täljenatt: Vad händer i Södertäljes nattliv i helgen?

Retrokväll med 80-talshits, melodifestival och konfettitema eller trubadur och DJ? LT.se guidar dig genom helgens nöjesliv.

Sugen på en after work med musik och mat från ungdomsåren? I kväll är det 70-, 80- och 90-talstema på krogen Caesar’s.

DJ Roffe Star är initiativtagare till ”Friday Retro Lounge” som har premiär i kväll.

– Det handlar om igenkännandet, säger han.

Roffe Star vill erbjuda ett koncept som redan gjort succé i Stockholm.

– Det ger en chans för mogna vuxna att stöta på gamla kompisar man träffade ute förr på Avenyn eller Olgas, säger Roffe Star.

Han menar att utelivet i Södertälje i dag helt saknar plats för vuxna från 30 år och uppåt. ”Friday Retro Lounge” är tänk att bli en naturlig after work och samlingspunkt för de som saknar musiken från förr. Alltifrån 70-talets Earth, Wind Fire till 90-talets hits med E-Type eller Dr. Alban kan komma att spelas under kvällen.

– Nu blir det en försökskväll men vi vill göra det här varje fredag så länge det håller, säger Roffe Star.

Det blir en kväll med nostalgi och hög trivsel. Även menyn och drinkarna ska vara tidsenliga. Roffe Star kommer själv vara discjockey men framöver kommer olika gästartister och coverband att spela.

– Jag är övertygad om att det kommer gå jättebra. Jag har bara hört positiva reaktioner. Publiken finns där helt klart, säger Roffe Star.

Även Plaza kör vidare på sina retrokvällar med collegetema på fredagar men riktar sig kanske till en något yngre publik.

På lördagen blir det schlagerfest på Flamingo med melodifestivalen på storbildsskärm. En hel del konfetti utlovas.

Vill man hellre lyssna på trubadur eller svänga sina lurviga kan man bege sig till Telgia salonger där det blir lönehelgsparty i vanlig ordning på lördagskvällen. Jonas Tygesen ”håller hov” med sin gitarr i partybaren och DJ Pontus Dahlberg lockar till dans på stora dansgolvet.

För de som ännu inte fyllt 18 finns det ändå möjlighet att partaja loss. Ung fritid anordnar en drogfri sportlovsfest för högstadie- och gymnasieungdomar på Rösberga fritidsgård.

Hiphopgruppen Svart kommer att uppträda under kvällen.

– Vi har fått många positiva reaktioner och hoppas självklart på att det blir fullsatt. Många känner till gruppen från Youtube, säger Roffe Avila Hjelte.

Tips! Vet du något mer som händer i utelivet i stan i helgen? Twittra och använd #täljenatt så syns det i flödet här på LT.se!