Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tåg och taxi krockade söder om Södertälje

Av okänd anledning hamnade en taxibil mellan bommarna vid järnvägskorsningen vid Grindstugan söder om Södertälje längs gamla stambanesträckan – nu pendeltågssträckan – mellan Järna och Södertälje Syd.

Olyckan inträffade vid 12.40 på onsdagen. Taxin hamnade på spåret samtidigt som pendeltåget mellan Södertälje Syd och Gnesta passerade, det är oklart varför taxin befann sig på spåret. Bilder från olycksplatsen visar att bommarna var fällda och det anges på bommarnas insida att man ska köra genom dem om man blir stående på spåret – de är gjorda för att lätt gå sönder vid passage.

Läs också [+]: TV: Taxichaufför till sjukhus efter krock med tåg – insatsledaren om den dramatiska olyckan: "Vi har evakuerat tåget"

Enligt uppgift från räddningstjänstens ledningscentral har taxichauffören förts till sjukhus med okända skador.

Tågpassagerarna evakueras till buss för vidare transport från platsen, enligt uppgift har ingen av dem skadats fysiskt.

SL:s pendeltåg mellan Södertälje Syd och Gnesta stoppades efter olyckan men trafiken kunde återupptas senare under.

Läs också [+]: MTR om tågolyckan: "Lokföraren börjar bromsa – men hinner inte undvika en krock"

Trafikverket meddelade att ersättningsbussar sattes in mellan Södertälje hamn och Gnesta i båda riktningar med stopp vid mellanstationer.

Olyckan påverkade inte SJ:s och övriga trafikföretags fjärr- och regionaltåg eftersom de går via Grödingebanan och dess anslutningar.

Polisen ska utreda hur det kom sig att taxichauffören hamnade på spåret.