Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tafsade på tåget - slipper fängelse

En Södertäljebo i 40-årsåldern som i Södertälje tingsrätt dömdes för sexuellt ofredande slipper nu fängelse efter överklagande.

Det var i februari förra året som mannen satte sig vid en kvinna på pendeltåget vid Södertälje centrum och ofredade henne genom att ta på henne utanpå byxorna. Mannen sa i Södertälje tingsrätt att han inte hade några minnesbilder av händelsen, men att det är han som förekommer på övervakningsfilmer av händelsen.

I tingsrätten dömdes mannen till en månads fängelse för sexuellt ofredande och överklagade domen till hovrätten och yrkade på ett lindrigare straff.

När Svea hovrätt meddelade domen ändrade man påföljden till villkorlig dom i förening med samhällstjänst 50 timmar. Man motiverar domen med att mannen är tidigare ostraffad och har samtyckt till samhällstjänst.