Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tadva och Camilla vann tourfinalen

Södertäljeparet Camilla Nilsson och Tadva Yoken plockade fram årets insats när den behövdes som mest. I lördags vann de den svenska tourfinalen i överlägsen stil.

De har spelat ihop i fyra år - beachvolleyduon Tadva Yoken och Camilla Nilsson. När den svenska beachvolleytouren i lördags avslutades, plockade de fram karriärens kanske främsta insats.

– Jag skulle säga att vi aldrig spelat så bra. Vi hittar en nivå som är så hög – jag får nästan rysningar när jag pratar om det. Under alla de här åren som vi jobbat ihop med nycklar som ska stärka vårt spel... Man blir som ett gift par och vet hur man ska lyfta varandra. Nu har vi hittat en klockren kombination, säger Tadva Yoken.

Södertäljeparet gick ut hårt i finalen mot systrarna Kristina och Susanna Thurin och vann det första setet med överlägsna 21–12.

– Vi spelar så dominant och visar hur bra vi är som lag. Vi hade fokuset helt enkelt och spelade med ett varierat spel som gör det svårt för motståndarna att veta vad vi ska göra.

Efter en kortare dipp, vann Yoken/Nilsson tourfinalen efter 21–19 i det andra setet.

– Det var ett stort mål i sommar, så det känns fantastiskt kul att få avsluta den svenska touren högst upp på pallen.

Segern på tourfinalen var beachvolleyduons andra.