Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta unga tjejers ohälsa på allvar

Sverige kallas ibland för världens mest jämställda land. Samtidigt kommer larmrapporter om att unga tjejer mår allt sämre. En tredjedel av alla gymnasietjejer upplever oro, stress eller ångest och så många som 68 procent av alla 15-åriga tjejer känner sig stressade över skolarbetet.

Annons

Nyligen kom delegationen för jämställdhet i skolan med en rapport som visar att jämställdheten i skolan inte har förbättrats på femtio år. I tre av fyra kommuner pågår nedskärningar i skolan och ofta skär man ner på skolsköterskor, skolkuratorer och annan personal som finns till för dem som behöver hjälp.

Som vanligt slår nedskärningspolitiken hårdast mot dem som redan mår allra sämst. Det är dags att ta tjejers ohälsa på allvar – att det ska finnas tillgängliga skolsköterskor och skolkuratorer borde vara en självklarhet. Vi har rätt att må bra!

Ung Vänster

Linnea

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel