Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta lärdom av ditt eget partis historia, Arnold Andersson (S)

Om Arnold Andersson (S) menar allvar med att det behövs ”sans och balans” i den politiska debatten borde han börja med att hyfsa den egna debattnivån. Det innebär att han med omedelbar verkan bör sluta upp med att påstå att partier han inte gillar har ”brun” ideologisk färg eller ”nynazistiska rötter”.

Hur vore det att i stället föra en sakpolitisk debatt med de aktuella partierna?

Sistnämnda epitet gäller i Anderssons perspektiv Sverigedemokraterna, ett budskap som upprepats med den drucknes envishet av Anderssons partiledare Stefan Löfven. Det blir inte sannare för det.

Läs också: Det blåbruna blocket kunde inte fälla Hultqvist

Vi erkänner gärna att det fanns enstaka personer med ”bruna” preferenser i SD:s barndom, men det är inte samma sak som att ha ”nynazistiska rötter”. Det behöver knappast tilläggas att i dag är sådana personer inte välkomna i SD, som attraherat medlemmar och sympatisörer från samtliga övriga riksdagspartier inklusive S.

Arnold Andersson borde nog titta litet på sitt eget partis historia, som ju inte är särskilt smickrande. Några exempel:

• Statens rasbiologiska institut i Uppsala grundades exempelvis efter en motion av riksdagsman Alfred Petrén (S).

• 1938 begärde den dåvarande S-regeringen av den nationalsocialistiska regeringen i Berlin att denna skulle utfärda särskilda pass för tyska judar, vilket ledde till att dessa stämplades med ett ”J” på första passidan.

• Sedan Olof Palmes tid som statsminister har Socialdemokraterna fört en Mellanöstern-politik som ensidigt gynnat det Israel-hatande systerpartiet Fatah.

• Under samma tid har Socialdemokraterna ekonomiskt och på annat sätt stöttat en rad kommunistiska regimer och grupperingar på olika håll i världen. Än i dag bidrar Sverige med 40 miljoner kronor per år till den vidriga diktaturen i Nordkorea kanaliserat via FN.

Listan kunde göras mycket längre, men vi stoppar av utrymmesskäl där med förhoppningen att Arnold Andersson tar lärdom.

Beata Kuniewicz (SD)

gruppledare

Tommy Hansson (SD)

vice gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare