Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianskas cupmotstånd: Engelsmän i div 3

Efter seger i derbyt i söndags väntar en helt annan uppgift för Syrianska. I dag reser de till Hälsingland och möter division 3-laget Ytterhogdal i svenska cupen. Ett lag fyllt av heltidsbetalda engelsmän.

Ytterhogdals IF är inte som vilket lag som helst som huserar i division 3.

– De är ett lag som är fullt av engelsmän. De har ett avtal med en fotbollsakademi från England. Så de är fullt betalda fotbollsspelare med en bra utbildning i ryggen. Anledningen till att de är där är för att de är ratade av engelska klubbar och därför får en möjlighet att visa upp sig. Det blir en annorlunda och spännande uppgift för oss, säger Syrianskas tränare Klebér Saarenpää.

Mest troligt är att Syrianska till matchen byter ut hela startelvan från derbymatchen senast. Med en reservation för ytterbacksplatsen där det är oklart om Victor Wernersson kommer till spel.

Till matchen kommer man att ha med sig fyra juniorer.

– Det blir en bra match för bänkspelare och de som står utanför truppen att visa upp sig och visa att man vill spela i superettan. Men det kommer att bli en tuff match för oss. Cupmatcher är aldrig enkla. Men det är en tävlingsmatch. Och de vill vi alltid vinna, säger Saarenpää.

SFC lämnar flertalet av truppens ordinarie start-spelare hemma.