Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syrianska värvar ung mittback från klassisk klubb: "Kan vara en stor tillgång"

Syrianskas andra värvning för säsongen är klar: ett 19-årigt mittbackslöfte från division 1.
– Han har egenskaper som kan vara en stor tillgång för klubben, säger tränaren Sharbel Touma om tidigare Mjällbyspelaren Adi Terzic.

Annons

Sharbel Touma bekräftar värvningen av Adi Terzic.

Mattias Liljestrand är just nu den enda mittbacken på Syrianskas officiella trupplista, då kontraktslöse Alexander Michel fortfarande funderar över sin framtid. Men enligt uppgifter till LT har Syrianska värvat ytterligare två försvarare.

Dels 19-årige mittbacken Adi Terzic, som nyligen backade ur en förlängning med division 1-klubben Mjällby.

Dels en nigeriansk mittback, 22-årige Abonima Izuegbu, som varit kontraktslös sedan . augusti men innan dess spelade tre månader i den finska ligan för SJK Seinäjoki. Finland var däremot inte Izuegbus första destination utanför Nigeria. I våras representerade han israeliska Hapoel Tel Aviv, innan tvåårskontraktet bröts efter ett tränarbyte.

Uppgifter som Sharbel Touma både bekräftar och dementerar.

– Den andre är väl inte klar än. Det som är klart för tillfället är Adi Terzic, säger den nye Syrianskatränaren.

Terzic skrev seniorkontrakt med den klassiska klubben sommaren 2015 och har under de senaste 18 månaderna gjort 35 matcher för Mjälby i division 1. Mjällby ville behålla sitt mittbackslöfte, som representerat det svenska U19-landslaget tre gånger, men Terzic tackade nej till fortsatt division 1-spel.

– Det kom snabbt upp att han var tillgänglig. Vi tyckte att han såg intressant ut. Det är en ung kille som har varit ganska ordinarie i Mjällby och som varit med i ungdomslandslag. Det var intressant. Han har egenskaper som kan vara en stor tillgång för klubben. Snabbheten, framförallt. Sedan är han också brytningssäker och har bra egenskaper med boll. Det ska bli kul att jobba med och utveckla en sån spelare, säger Sharbel Touma.

Terzic blir försäsongens andra värvning för Syrianska. Första spelaren in var mittfältaren Josef Ibrahim. Näste spelare att förlänga kan bli Stefan Ilic, som enligt uppgift till LT nu har fått ett kontraktsförslag av klubben.

Om en vecka samlas truppen för att det första försäsongspasset. Då räknar Touma med att ett drygt dussin spelare finns på plats, bland dem någon eller några provspelare redan från start. Men sedan vill tränaren spika truppen. Snabbt.

– Jag vill att truppen ska sätta sig så fort som möjligt.

Annons