Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska värvar ung duo: "Haft ögonen på dem"

Syrianska fyller på sin trupp inför kommande säsong. In kommer två unga nyförvärv i form av Tif Kiddu och Kamaliza Mahad Ndhodhi. Och fler nyförvärv är på väg till SFC.

Båda spelarna kommer närmast från Växjö United i division 3 – en klubb som avancerat snabbt genom seriesystemet, tidigare under namnet Sufstars. En klubb genom Somaliska UF - fotbollslaget som har beskrivits som ett lyckat integrationsprojekt i Växjö.

Sufstars fick också mycket uppmärksamhet i riksmedia i augusti 2015 när laget slog ut lokalkonkurrenten Östers IF ur Svenska cupen, och senare i cupen spelade jämnt mot Elfsborg, där de ”bara” förlorade med 0-1.

En av spelarna som stack ut med i matchen, enligt SVT, var anfallaren Tif Kiddu. Han beskrev efter matchen att hans dröm var att spela i allsvenskan. Nu har den 20-årige forwarden värvats till Syrianska FC. Den senaste säsongen blev hans facit 13 mål i division 4.

Med sig från samma klubb tar Tif Kiddu med sig den centrala mittfältaren Kamaliza Mahad Ndhodhi, 18. Båda har skrivit på treårskontrakt med Syrianska.

-Det är två spelare som vi haft ögonen på länge. De har inte varit med och tränat med oss i år, men har varit hos oss och visat upp sig tidigare. Vi försökte få dem till oss redan förra säsongen, men då gick det inte, säger Can ”Janne” Melkemichel från Syrianskas sportkommitté.

Syrianskas huvudtränare Bosko Orovic vet däremot inte så mycket om de nya spelarna.

-Jag vet inte så mycket, men de ska vara duktiga. Jag är också nyfiken, säger Bosko med ett skratt.

-Men jag förlitar mig helt på Janne, han har värvat bra förut och jag har stort förtroende för honom, jag tror helhjärtat på det han gör. Vad jag förstår var de (Kiddu och Ndhodhi) på tapeten till Syrianska förra året, fortsätter Bosko.

De två unga spelarna är Syrianskas andra och tredje nyförvärv för säsongen. Sedan tidigare har Syrianska värvat Robin Book från division 2-klubben Eskilsminne. Men fler är på gång in, enligt Bosko Orovic som önskar sig en mittback, en ytterback och två anfallare.

-Läget ljusnar med en forward. Jag vågar inte säga något nu, men det ser ut att kunna bli klart de närmaste dagarna, säger Bosko Orovic.

Är det någon spelare som var med i matchen i helgen?-Nej. Men jag vågar inte säga mer, säger Bosko.