Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska värvar från tränarens förra klubb

Syrianska förstärker i försvaret. Senaste nyförvärvet är 22-årige August Wängberg, som närmast kommer från Qviding, där han hade nye SFC-tränaren Bosko Orovic som tränare.

August Wängberg har Örgryte som moderklubb men har de senaste åren spelat i Qviding under Bosko Orovic.

I vinter han bland annat provtränat med allsvenska Djurgården. När det inte blev något med Djurgården passade Syrianska på att skriva kontrakt med den 22-årige backen. Klubben meddelade under torsdagen på twitter och facebook att Wängberg är klar.

För Djurgårdens hemsida berättade Wängberg i samband med sin provträning att han var anfallare i Örgryte, men att han varit först ytterback och sedan mittback i Qviding. Men även om han är allsidig förklarar han att han trivs bäst som mittback. Han beskriver sig själv som följsam och brytningssäker - och får medhåll av Bosko Orovic.

- Det är en oerhört löpstark defensiv spelare. Han kommer tillföra mycket till vår defensiv. Han kan spela både ytterback och mittback, är snabb och stark och dessutom en väldigt fin människa vid sidan av planen. En helyllekille. Jag har haft honom i fyra år och aldrig hört honom säga ett ont ord om någon, säger Bosko Orovic.

Syrianskatränaren säger att han hoppas på att August Wängberg kan bli spelklar redan till söndagens cupmatch mot Djurgården.

- Djurgården var ju på honom och det var inte långt ifrån att han signade med dem. Men nu kom han till ett bättre lag i stället. Vi försöker få honom spelklar till på söndag, vi hoppas på det, säger Bosko Orovic.

Känner du att ni börjar bli klara med backlinjen nu?

- Försvaret börjar se färdigt ut. Men vi är inte riktigt klara med truppen, vi vill ha in två forwards till och kanske en vänsterback eller en mittfältare.