Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska vann utan att imponera 

Det blev seger för Syrianska i genrepet inför premiären i superettan mot Sleipner. Men tränaren Bosco Orovic var inte nöjd med spelet som hans spelare bjöd på.

Annons

Syrianska kom hem från träningslägret i Montenergo sent på söndagskvällen.

– Det är väl inget vi kan skylla på. Men jag vill tro att en del satt i benen efter resan, säger Bosco Orovic efter matchen.

– Vi såg allmänt trötta ut i dag. Nej, det var ingen bra match, säger Bosco när han försöker sammanfatta lagets insats.

Det började annars bra. Redan i den andra matchminuten tog Syrianska ledningen med 1–0. Samuel Akintioye hittade fram med en passning till Louay ”Lollo” Chanko som blev helt fri med Sleipners målvakt och säkert kunde rulla in bollen.

– Första 20 var väl hyfsade. Man vi borde ha gjort något mer mål, säger Bosco

Orovic.

Lollo hade bland annat en nick strax över, Kevin Bisse sköt ett skott i burgaveln och Success Chimankpa Nwosu hade även han ett friläge i den första halvleken

Syrianska hade två provspelare. Två anfallare som fick spela varsin halvlek.

I den första spelade Okotou Obi Ezeckiel. Men den Beninfödde 21-åringen hade svårt att komma in i spelet.

I den andra halveleken spelade Sasha Aneff. En 24-åring med dubbelt medborgarskap, Uruguay och Bulgarien, och kommer närmast från spel i Kroatien. Han kom in mer i spelet, skapade flera målchanser och gjorde också Syrianskas segermål.

– Jag vill inte uttala mig om de här spelarna. Jag fick dom ”serverade” när vi kom hem från Montenegro och har bara sett dom i varsin halvlek. Det vore ojust att säga något. Vi får vänta några dagar och ge dom några träningar med laget innan vi tar ställning till hur vi gör, säger Bosco Orovic.

Han kommer att sätta sig ner med sportchefen Can ”Janne” Melkemichel i veckan och ta ett beslut innan transferfönstret stänger den sista mars, på torsdag.

Division 1-laget Sleipner kvitterade i inledningen av andra halvlek. Laget utnyttjade ett missförstånd i Syrianskas backlinje som annars såg stabil ut.

Sasha Aneff gav Syrianska ledningen i den 72:a matchminuten. Robin Book spelade snyggt fram Sasha Aneff som dribblade sig igenom Sirius försvar och blev fri, sköt på målvakten men tog sedan själv hand om returen och rullade in bollen.

Sasha Aneff hade sedan ett bra läge att öka på ledningen med en språngnick i slutet av matchen.

Det var sista träningsmatchen inför superettapremiären kommande helg då Syrianska möter Ängelholm borta. Eventuellt får de två provspelarna spela en match med U21-laget i veckan.