Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska vann men Hammarby tog förstaplatsen

Grupp 6 i Svenska cupen är avgjord. Matcherna är igång: Syrianska slog Ljungskile med 1-0 i Lilla Edet. Men Hammarby vann deryt mot Djurgården med 3-1 och vann gruppen.

Annons

Djurgården tog tidigt ledningen i både matchen mot Hammarby och gruppen, när Sebastian Andersson dök upp på bortre stolpen och nickade in ett inlägg.

Efter ungefär 20 minuter spel kom Hammarbys kvittering till 1-1, när brassen Alex höll sig framme i en tilltrasslad situation efter en hörna. Så långt stod det 0-0 i Syrianskas match och Hammarby var tillbaka i gruppledning.

Hammarby tog över mer och mer och bara sex minuter efter kvittering satte Johan Persson 1-2 på ett långskott.

I halvtid var det 1-2 i Stockholm och 0-0 i Lilla Edet, där Ljungsile-Syrianska spelades.

I början av andra halvlek tog Syrianska tagit ledningen med 1-0 mot Ljungskile. Precis som mot Djurgården var det Bachir Katourgi som gjorde målet. Därmed satte Syrianska lite press på Hammarby i tabelltoppen.

Men med en knappt kvart kvar att spela i Stockholm gjorde Hammarby på nytt mål efter en hörna och med 3-1 i ryggen och fler gjorda mål än Syrianska hade Bajen en trygg marginal.

Syrianska hade behövt vinna med 4-0, men segersiffrorna stannade vid 1-0.

En mycket bra insats av Syrianska i cupen, men inte tillräckligt för att gå vidare till kvartsfinal.

Syrianskas startelva mot Ljungskile: Garaca - Wernersson, Liljestrand, F Michel, Akintioye - Success, Bennassar Nilsson, Chanko - Ceylan, Yarsuvat, Katourgi.

Slutställning i gruppen:

1) Hammarby, 7 p (+4)

-----------------------

2) Syrianska, 7 p (+2)

3) Djurgården, 3 p (-2)

4) Ljungskile, 1 p (-4)