Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syrianska vann men Hammarby tog förstaplatsen

Grupp 6 i Svenska cupen är avgjord. Matcherna är igång: Syrianska slog Ljungskile med 1-0 i Lilla Edet. Men Hammarby vann deryt mot Djurgården med 3-1 och vann gruppen.

Annons

Djurgården tog tidigt ledningen i både matchen mot Hammarby och gruppen, när Sebastian Andersson dök upp på bortre stolpen och nickade in ett inlägg.

Efter ungefär 20 minuter spel kom Hammarbys kvittering till 1-1, när brassen Alex höll sig framme i en tilltrasslad situation efter en hörna. Så långt stod det 0-0 i Syrianskas match och Hammarby var tillbaka i gruppledning.

Hammarby tog över mer och mer och bara sex minuter efter kvittering satte Johan Persson 1-2 på ett långskott.

I halvtid var det 1-2 i Stockholm och 0-0 i Lilla Edet, där Ljungsile-Syrianska spelades.

I början av andra halvlek tog Syrianska tagit ledningen med 1-0 mot Ljungskile. Precis som mot Djurgården var det Bachir Katourgi som gjorde målet. Därmed satte Syrianska lite press på Hammarby i tabelltoppen.

Men med en knappt kvart kvar att spela i Stockholm gjorde Hammarby på nytt mål efter en hörna och med 3-1 i ryggen och fler gjorda mål än Syrianska hade Bajen en trygg marginal.

Syrianska hade behövt vinna med 4-0, men segersiffrorna stannade vid 1-0.

En mycket bra insats av Syrianska i cupen, men inte tillräckligt för att gå vidare till kvartsfinal.

Syrianskas startelva mot Ljungskile: Garaca - Wernersson, Liljestrand, F Michel, Akintioye - Success, Bennassar Nilsson, Chanko - Ceylan, Yarsuvat, Katourgi.

Slutställning i gruppen:

1) Hammarby, 7 p (+4)

-----------------------

2) Syrianska, 7 p (+2)

3) Djurgården, 3 p (-2)

4) Ljungskile, 1 p (-4)