Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska vann derbyt

Superettanlaget Syrianska besegrade Södertälje FK, som i år spelar i division 1, med 2–0 i helgens träningsmatch.

Det vankades Södertäljederby när Syrianska och Södertälje FK drabbade samman i en träningsmatch under lördagen.

Syrianska var snäppet bättre och vann med 2–0. Det första målet gjordes efter drygt 20 minuter av Soufiane Reclaoui efter slarv i straffområdet av SFK. Det andra målet svarade den brasilianske provspelaren Tarlysson för i den andra halvleken.

SFK:s tränare Pascal Simpson var efter matchen nöjd med laget, trots förlust.

– Jag tycker att vi gör det helt okej, utifrån hur vi vill agera försvarsmässigt, fast vi har lite tunga ben och huvuden. Självklart blir offensiven lidande då, att vi inte riktigt orkar befinna oss på deras planhalva under längre stunder, men det är ju det vi vill på sikt, säger han och fortsätter:

– Det finns mycket hjärta i det här laget, men det finns mycket kvalitéer också. Det jag hoppas kunna föra in är lite mer struktur utifrån den spelidén som jag vill ha. Jag tycker ändå att de börjar ta till sig det ganska snabbt, men det kommer ta tid. Jag brukar säga att det tar ungefär åtta månader innan alla vet exakt hur vi vill agera försvars- och anfallsmässigt. Jag tror det finns mycket att bygga på, helt klart.