Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska utslaget på straffar

Syrianska gick på en riktig mina då de förlorade mot division tre-laget Ytterhogdals IK i Svenska cupen. Med ledning 2-0 i halvtid så hade Syrianska full kontroll över händelserna men sista halvtimmen rasade allt, Ytterhogdal kom ikapp till 2-2 och vann sedan straffläggningen efter en mållös förlängning.

Matchbilden i Ytterhogdal såg länge stabil ut. Syrianska hade kontroll på spelet och tog även ledningen i mitten av första halvlek när Charbey Ceylan sprang sig fri på en djupledsboll i mitten och avslutade distinkt. Ett liknande mål gjordes sedan av Bachir Katourgi någon minut innan halvtidsvilan.

– Vi hade allt under kontroll. Ytterhogdal var ett starkt lag, det märkte vi, men de hotade inte mycket, säger Kleber Saarenpää som gjorde några byten och lät några yngre spelare få chansen.

– Det visade sig bli kostbart. Vi tappade lite i koncentration och kvalitet och plötsligt fick Ytterhogdal energi, förklarar Saarenpää besviket efter matchen.

Ytterhogdal tog över mer och mer sista halvtimmen och belönades för sitt slit med en reducering med knappt tio minuter kvar och sedan kvitteringen i slutminuten av ordinarie tid. På övertid var det dessutom ytterst nära ett avgörande för hemmalaget men Hampus Elgan lyckas rädda med en snabb reflex.

I förlängningen var det fortsatt Ytterhogdal som hade greppet första kvarten men den andra ägdes av Syrianska.

Den påföljande straffläggningen blev sedan en tråkig historia. Igor Santos Koppe inledde med att skjuta första straffen över och den tredje skickade Bachir Katourgi samma väg medan Ytterhogdal satte sina första fyra straffar och då var saken klar, en cupknall modell större var ett faktum.