Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska reagerar kraftigt på supporterhot

Syrianska FC reagerar kraftigt på hotfulla klipp som publicerats på nätet av en påstådd Dalkurdsupporter.

En man som utger sig för att vara Dalkurdsupporter publicerade på lördagen flera klipp på internet där han uppträder hotfullt och hävdar att han ska ha med sig olika typer av vapen när Dalkurd möter Syrianska.

Syrianska har reagerat på filmerna och publicerade på söndagen en kommentar på sin hemsida:

"Vi ser dessa hot som fullkomligt oacceptabla och är något som absolut inte får ske varken inom fotbollen eller andra sammanhang. Vi tar dessa hot på allvar och har därmed skickat in samtliga klipp till berörda poliser i Södertälje och Stockholm som får sköta ärendet", står det bland annat i kommentaren på hemsidan, som är undertecknat av klubbens säkerhetsgrupp.

Även Dalkurd har på sin hemsida gått ut med en officiell kommentar, där man förklarar: "Dalkurd FF och dess officiella supporterförening tar starkt avstånd från allt hot och våld. De hot som Syrianska FC mottagit av en person som sägs vara supporter till oss är inget klubben vill förknippas med. Vi står enade tillsammans med Syrianska FC och ser fram emot att skapa en fotbollsfest i våra kommande möten".

Syrianska avslutar på sin hemsida med att hälsa Dalkurd välkomna till Södertälje. Lagen möts på Södertälje fotbollsarena den 12 juni, i superettans tolfte omgång. Returmötet i Borlänge spelas preliminärt i slutet av augusti, men har ännu inte fått något definitivt speldatum.

Lagen har dock redan mötts en gång den här säsongen - i en träningsmatch i Södertälje för en vecka sedan. Med tanke på att det var en träningsmatch var supporternärvaron relativt hög, men inga problem har rapporterats från den matchen.

Däremot var det bråkigt mellan lagens tränare.