Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska lånar anfallare från AIK

Syrianska lånar en ung anfallare från allsvenska AIK. Marko Nikolic är klar för klubben.

Syrianska FC har haft svårt att göra mål i inledningen av superettan. Kanske kan en ung forward från AIK lösa problemet. Klubben lånar in talangen Marko Nikolic, 18, från den allsvenska klubben, trots att transferfönstret är stängt.

Nyheten avslöjas av Fotbolldirekt som får det hela bekräftat av Syrianskas sportchef Can Melkemichel.

– Det stämmer. Jag tror till och med att han kan debutera på söndag. Det här är möjligt genom ett samarbetsavtal mellan oss och AIK, säger Can Melkemichel till Fotbolldirekt.

Nikolic har meriter från U17- och U19-landslaget och har gjort tolv inhopp i allsvenskan. Totalt har han gjort 17 matcher med AIK:s A-lag, och ett mål – i Svenska cupen mot IFK Luleå för två år sedan. En spelare med stor potential, enligt Can Melkemichel.

– Ja, ja, det måste man ju säga. Han debuterade ju i allsvenskan som 16-åring. Han är fortfarande bara 18 år och given i landslaget trots att han inte fått spela något i klubblaget i år. Vi tror att hans ankomst kommer gynna vår offensiv, säger Melkemichel.

Nikolic är en 183 cm lång forward som har IFK Haninge som moderklubb och han har även tillhört Djurgården. Han ska börja träna med Syrianska på onsdagen och kan alltså komma att debutera på söndag hemma mot Ljungskile.

– Tanken är att han ska vara hos oss vårsäsongen ut till att börja med, säger Can Melkemichel.

Syrianska har bara gjort två mål på fem matcher hittills i superettan - och inget av dessa har kommit från någon av lagets anfallare.