Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska kan tvingas byta målvakt

Syrianska FC inleder superettan borta mot Ängelholm. Men laget kan tvingas byta målvakt – Dejan Garaca dras med en fotskada.

Syrianska är näst intill skadefritt inför seriepremiären borta mot Ängelholm. Men ett stort minus finns – enligt uppgifter till LT kan laget komma att tvingas byta målvakt.

Förstemålvakten Dejan Garaca, 24, som gör sin femte säsong i SFC, fanns inte med på fredagens träning och dras enligt uppgifter till LT med en fotskada.

Huvudtränaren Bosko Orovic vill dock inte avslöja hur allvarligt läget är med Garaca.

– Inga kommentarer, säger Bosko om målvaktsläget.

Lagets andra målvakt, Hampus Elgan, är dock redo att stå mot Ängelholm.

– Om det blir så att jag får spela så är jag redo. Om jag får chansen så ska jag visa att jag ska fortsätta, säger Hampus, som kom till SFC förra säsongen från division 2-laget Arameiska/Syrianska från Botkyrka.

Sedan dess har han spelat en match i superettan och totalt fem i Svenska cupen för Syrianska.

– Jag tycker att det är jättestor skillnad på mig nu och när jag kom, efter ett år i den här proffsiga miljön.

Hur skulle det kännas att spela premiären?– Jag brukar inte vara så nervös. Skillnaden mellan mig och Dejan är att han är mer rutinerad, men rutin får man av att spela matcher, säger Hampus.

Bosko Orovic säger att han har två planer för hur Syrianska ska spela mot Ängelholm.

– Det beror på hur planen är, om den är riktigt dålig och en om den ser okej ut. Jag har hört att den kan vara jäkligt dålig, säger han.

I Syrianska är nya anfallaren Sasha Aneff spelklar och kan debutera. Det gäller dock inte ett annat nyförvärv, Ahmed Abdultaofik - han är fortfarande inte spelklar.

Läs mer inför premiären i superettan:

Superettanbloggen om Syrianskas deadline day

Nye tränaren vill öppna dörrar för talangerna

Spelarkaos i Ängelholm inför premiären mot Syrianska

Två värvningar - nu är Syrianska klart

Nye anfallaren - jag är i bra form