Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska förlänger med back

Christian Demirtas är klar för en fortsättning i Syrianska.
– Vi är muntligt överens om den kommande säsongen, säger klubbens ordförande Andreas Temiz till LT-sporten.

Den 28-årige ytterbacken har varit hemma i Tyskland under uppehållet, men ansluter nu till Syrianskas trupp under träningsturneringen i Paderborn i helgen och följer därefter med tillbaka till Södertälje.

Christian Demirtas värvades till Syrianska under sommarens transferfönster. Till en början hade högerbacken, som även kan användas till vänster, svårt att platsa. Men under tre avgörande matcher på slutet fick han chansen – och tog den.

– Christian visade sin rutin och sin klokhet under de sista svåra matcherna, då han höll god allsvensk klass. Vi är övertygade om att han kommer att göra bättre ifrån sig den här säsongen. Han kom igång på slutet och visade då att han är en duktig fotbollsspelare, säger Andreas Temiz.

I och med att Demirtas kan spelas både till höger och vänster i backlinjen får managern Özcan Melkemichel större taktisk flexibilitet. Och möjligheterna att använda rutinerade Suleyman Sleyman som mittback, om det skulle behövas, ökar.

Som en konsekvens av det lämnar nu också Omar Jawo klubben. Mittbacken inledde den gångna säsongen som ordinarie, men föll allt längre ned i hierarkin. Och nu är Jawo och Syrianska överens om att bryta kontraktet.

– Det är ett gemensamt beslut. Omar är en fin kille som varit hos oss ganska länge, men han spelade inte så många matcher förra säsongen. Vi anser att Haris (Skenderovic) och Rabi (Elia) är före honom. Sedan kommer det att satsas mycket på Alexander Michel också, förklarar Temiz och fortsätter:

– Vi ser långsiktigt på det här och då valde vi att gå skilda vägar. Pengarna kommer att gå till en anfallare eller eventuellt en nummer tio i stället.

Brommapojkarna släppte nyligen Pablo Pinones Arce. Är han intressant?

– Med all respekt för Pablo så är han inte typen vi letar efter. Vi vill ha en snabb, djupledslöpande anfallare, säger Temiz.