Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrianska föll i premiären

Mycket kamp, en utvisning och en gräsplan som inte höll för Syrianskas snabba passningsspel. Då blev det förlust med 1-0 i superettans premiär borta mot Ängelholm.

453 personer på läktaren. Doft av nyklippt gräs och läderkulan i luften. Årets säsong av superettan är i gång. Men för Syrianskas del kunde söndagen slutat roligare. Planen doftade visserligen gott, men särskilt bra var den inte och Syrianskaspelarna fick tidigt svårt med bollkontrollen på Ängelholms IP.

Redan i första matchminuten höll planen på att ställa till det för bortalaget. Mittbacken Mattias Liljestrand skulle ta emot matchens näst första passning, men vid mottagningen studsade bollen upp och Marcus Bergholtz i ÄFF fick ett gyllene läge direkt. Hampus Elgan i Syrianskamålet stod dock välplacerad och klarade skottet utan några större problem.

Trots underlaget försökte Syrianska inledningsvis sätta fart på bollen längs med marken, och kom också till några halvchanser. Närmast var Nahir Oyal i den 15:e matchminuten, efter att Victor Wernersson skickat in bollen från vänster.

- Jag får ett inlägg, tar ner den och skjuter på volley. Den ska jag sätta, det brukar jag göra, säger Nahir Oyal, som tillsammans med högerbacken Samuel Akintioye var Syrianskas giftigaste vapen i den första halvleken.

Tre minuter senare skulle dock hemmalaget göra matchens enda mål. Albin Nilsson bröt fram på högerkanten och fick in ett inlägg till ÄFF-nyförvärvet Oliver Stojanovic Fredin, som dunkade upp bollen i nättaket.

- Jag tycker att vi går bort oss brutalt där, man får hylla dem, men det är en yta som en mittback ska hålla, säger Syrianskatränaren Bosko Orovic, som efter matchen berättade att han fick huvudvärk av spelet på planen.

För det var inte mycket till spel där ute. Syrianska, som under försäsongen satsat på possensionspel, fick se sig slå långt i stort sett hela matchen.

- Det här är ju inte vi. Det är inte så här vi ska spela. Stundtals stod jag och tänkte: Vad fan håller vi på med? Vi försökte anfalla, men det gick ju inte att få tag på bollen, skrattar Orovic och fortsätter:

- Vi skapar ändå några lägen i första, så jag tycker att vi är värda en poäng här.

Tio minuter in i andra halvleken byttes Nahir Oyal ut till förmån för Felix Michel.

- Vi ville få in en target och få över boll på deras planhalva och skapa ett possessionspel, men i stället blev det som en tennismatch där bollen gick fram och tillbaka.

Mest uppseendeväckande i den andra halvleken blev i stället en tilltrasslad situation, där Syrianskakaptenen Louay Chanko visades ut.

- Felix går in… jag kan inte ens kalla det närkamp. Ängelholmsspelaren lägger sig och det blir lite tumult, och som kapten måste man kliva fram, säger Chanko som flyttade på en spelare med handen i ansiktet.

- Jag får rött. Hade domaren sett vad som hänt så hade han inte ens varnat mig.

Syrianska får därmed klara sig utan sin kapten i den kommande matchen mot Degerfors.

- Vi kommer köra över dem, säger Chanko.