Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sydpoolen stängt - vattenbrist

Sydpoolen håller stängt på onsdagen. En akut vattenläcka ställer till det.– Jag blir besviken, jag planerade att komma hit, säger Ahmed Saleh.

Både Actics gym och bassängerna är stängda.

– Vi har en akut vattenläcka och kan inte ta in folk förrän det är uppklarat, säger Johan Arnerlind, driftchef på Actic.

Vid 10.30 kommer Ahmed Saleh till Sydpoolen för att träna men får vända i dörren.

– Jag blir besviken, jag planerade att komma hit. Jag skulle verkligen inte kunna tro att det inte fanns något vatten. I Sverige. Jättekonstigt.

Maria som jobbar på Sypdoolen har stått i entrén sedan tidigt i morse för att möta de besökande i dörren och berätta att de tyvärr inte kan komma in.

– Det har varit ganska lugnt faktiskt. Inte alls så mycket folk.

Det var under natt man upptäckte vattenläckan i fastighetens källare.

– Vi hade tur på ett sätt för vi skulle byta några andra grejer och så hände det här, säger Arnelind.

Skadeläget är under kontroll säger han och bassängerna berörs inte. Anledningen till att en inte kan öppna är att det inte finns något vatten i resten av huset.

– Vi hoppas kunna lösa det under dagen men jag kan tyvärr inte säga nu om vi kan öppna till eftermiddagen, kvällen eller i morgon, säger Arnelind.

Telges jour fick rycka ut till Sydpoolen klockan 22 på tisdagskvällen.

– Vår jour åkte ut men behövde inte göra något. Då var en firma där och gjorde en rördragning, något vi inte var inblandade i, och ett rör sprang läck. Ett rör de inte hade då så det ska bytas i dag, säger Marie Pårs Edgren, presskontakt på Telge.

Telge rehab har en del av sina verksamhet öppen.