Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Swedbank stänger ner i Järna

Swedbank stänger sitt kontor i Järna från slutet av februari 2015 och flyttar verksamheten till Nykvarn. Kontorets anställda följer med i flytten.

Bakgrunden till flytten är kundernas beteendeförändring under de senaste åren. Vardagsärenden sköts alltmer på Internet, efterfrågan på kvalificerad rådgivning ökar desto mer. På Järnakontoret har kundanströmningen varit lugn på senare år.

Därför väljer Swedbank att samla kompetensen till de större kontoren som ligger i Södertälje och Nykvarn.

– Vi är medvetna om att beslutet medför förändringar för våra kunder och vi vill självklart hjälpa till att hitta individuella lösningar. Vi kan konstatera att det har skett en ökad efterfrågan på mer kvalificerad rådgivning avseende lån, sparande, pensioner och försäkringar, säger Joakim Åstrand, kontorschef för Swedbank i Järna.

Före årsskiftet kommer alla kunder få ett brev med information om vad som händer och vart man kan vända sig när bankkontoret i Järna stänger.

– Storgatan i Järna kan nog vinna i dynamik på att ett stillsamt bankkontor ersätts av en affärsverksamhet med mer intensiv ruljangs. Och vi koncentrerar våra resurser dit de behövs, säger Joakim Åstrand.