Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SVT inviger sina nya lokaler

Från och med söndag kommer SVT närmare Södertälje -och Nykvarnsborna. Då rullar SVT Nyheter Södertälje i gång.

Redaktionen i Södertälje är en del av en större satsning, där SVT startar 21 nya program och har anställt närmare 60 nya medarbetare. I Södertälje kommer fem reportrar och en redaktör att stå för bevakningen.

Samtidigt som SVT Nyheter Södertälje börjar sändas går namnet på de lokala nyhetssändningarna, ABC, i graven efter nästan 28 år.

– De som vill se regionala eller lokala sändningar möts då i stället av SVT Nyheter Södertälje, Stockholm eller Uppsala, beroende på var du bor, säger Geronimo Åkerlund, redaktionschef för SVT Nyheter Södertälje.

Varje geografisk del får nu ett eget program och en egen nyhetssajt.

– Södertälje hamnar ofta lite i skuggan av Stockholm och det vill vi ändra på nu. Genom närheten hoppas vi bli mer relevanta för människorna här, säger Christina Ågren, programchef regionala nyheter och minoriteter.

– Min uppfattning om Södertälje är att det är en spännande stad som ligger i framkant när det gäller många frågor och det känns fantastiskt roligt att efter flera års arbete nu äntligen vara på plats, säger hon.

SVT Nyheter Södertälje kommer att sända fem gånger på morgonen samt tre gånger på kvällen, men då på nya tider.