Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SVT ger kritikerna rätt

Efter den hårda kritiken mot chefredaktören för den högerextrema tidningen Nya Tiders medverkan i Aktuellt ger SVT:s programdirektör kritikerna rätt. I en debattartikel i Dagens Nyheter skriver Jan Helin att människors lika värde inte ska debatteras i tv.

Det var i förra veckan som Vávra Suk intervjuades i nyhetsprogrammet med anledning av tidningens omdebatterade och kritiserade medverkan på bokmässan i Göteborg. Många upprördes bland annat över en rad obelagda påståenden från Suk under den livesända intervjun.

"En rad obelagda påståenden om medias lögner och Nya Tiders viktiga roll för demokratin ställdes mot faktum om nazismens vedervärdiga historia. Det är ett flagrant exempel på när journalistiken abdikerar från sin roll som sanningssökare, gömmer sig bakom en tunn fernissa av opartiskhet och via en skur av obelagda påståenden i debatten mot sin goda vilja förs in i osaklighetens svarta hål", skriver Helin. (TT)