Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska spel stoppar spel på Syrianskas match mot BK Forward: "Försiktighetsåtgärd"

Det går inte att spela på matchen mellan Syrianska och BK Forward hos Svenska spel.
Det efter att bolaget stängt marknaden efter stora oddsskillnader.
–  Med tanke på den historia som Syrianska har så håller vi matchen stoppad på grund av det. Det är en ren försiktighetsåtgärd, säger livespelschefen Per Carlander till Sportbladet.

► (+) Se Syrianska FC–BK Forward här – Mittmedia livesänder Norrettan

De som hade tänkt att placera ett spel på matchen mellan Syrianska och BK Forward under söndag, en match som Mittmedia sänder, får nu göra det på andra sajter än hos Svenska spel.

När det statliga bolaget Svenska spel släppte sitt odds på matchen hade de Syrianska som favoriter till oddset 1,45 gånger pengarna. Samtidigt hade andra bettingsajter odds på 3,5 på Syrianska.

Det fick Svenska spel att agera och de valde att stänga spel på matchen.

– Anledning var att oddsen som kom ut hos våra konkurrenter skiljde sig mycket med våra odds. Vi hade 1.45 hemma på Syrianska. De är en av favoriterna i den här serien, de spelade hemma så vi ansåg att 1.45 var ett rimligt odds, säger livespelschefen Per Carlander till Sportbladet.

Krafttag från regeringen mot matchfixning – kan ge sex års fängelse

Enligt Carlander hade inga avvikande insatser på matchen gjorts innan de valde att stänga spelet, men säger att den historik som finns kring Syrianska och matchfixning var en av orsakerna till att de valde att agera som de gjorde.

Samtidigt öppnar han för att möjligheten till spel på matchen öppnas igen.

– Vi stoppade spel och får se vad som händer. Vi följer utvecklingen och det skulle kunna bli aktuellt att öppna matchen igen. Vi följer det under eftermiddagen, säger han.

Nya uppgifter lämnade till polisen – matchfixningshärvan runt Syrianska växer: "Stort och omfattande"