Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SVBK tog poäng av topplaget

Det blev ännu en förlust mot ett topplag. Men Södertelge Volleybollklubb visade ändå prov på vad laget kan - och snodde en poäng när tabelltvåan Falkenberg kom på besök.

Mot trean Linköping senast, när SVBK föll med 0-3 i set, saknades stjärnan Linus Tholse. Mot sin gamla klubb Falkenberg var det landslagsmeriterade exproffset tillbaka - och var med sina 20 poäng bäst i hemmalaget.

Södertelge föll med 17-25 i första set, efter att tidigt ha hamnat i underläge. Då trodde nog många att det skulle bli en snabbt avklarad affär.

Men SVBK tog kommandot i andra set och lyckades hålla undan och vinna med 25-18.

Tredje set var jämnt fram i inledningen, innan Falkenberg gjorde ett ryck. Det slutade 16-25. Men Södertelge kom på nytt tillbaka och vann fjärde med 25-21, trots att man låg under med ett par bollar när mer än halva setet var spelat.

Vid 2-2 i set hade SVBK säkrat en värdefull och meriterande poäng. Extrapoängen gick dock till Falkenberg, som vann skiljeset med 15-11.

–Det är aldrig roligt att förlora, men det är viktigt att visa att vi är med och att vi är ett lag att räkna med när slutspelet drar igång, säger SVBK:s assisterande tränare Lasse Broström, som är även är klubbens ordförande.

Ändå - efter tidigare segrar mot bottenkonkurrenterna, där SVBK hoppats få ett lyft - kanske det här i stället kan bli matchen som stärker lagets självkänsla inför andra halvan av säsongen. Nu visade man att det går att dansa med de stora elefanterna.

- Vi har ju till stora delar byggt om vårt lag och det tar tid innan det sätter sig. Men nu ser man, inte minst mot Falkenberg, att vi är rejält på gång. Det är otroligt starkt att pressa ett så bra lag som Falkenberg.

Närmast väntar matcher mot Sollentuna och Tierp - två lag som är snäppet under Falkenbergs klass. Å andra sidan är de på bortaplan - där SVBK ännu inte vunnit den här säsongen.