Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SVBK-fostrade Isabella blev mästare med Engelholm

Södertelge VBK-fostrade Isabella Kuné hade knappt räknat med speltid. I stället blev hon en nyckelspelare när Engelholm vann SM-guld i volleyboll.

21-åriga Isabella Kuné tog inte bara en plats i Sveriges bästa damlag i volleyboll. Hon värvades för att komplettera Kim Andersson men tog snabbt upp kampen om speltiden på allvar. Och när Andersson tog en timeout mitt under säsongen hamnade all press på den SVBK-fostrade liberon.

- Helt plötsligt blev jag själv, det har jag aldrig varit förut. Det var förstås en stor utmaning, säger Isabella Kuné.

- Men det kan vara bara att jag inte haft något val riktigt. Jag har stått där själv. Det har bara varit att kämpa sig igenom allt det tuffa och det har gett resultat. Det har bara blivit roligare och roligare då.

De resultaten har också lagets tränare, förre landslagsstjärnan Per-Anders Sääf, noterat.

- Vi behövde en libero till och hon skulle ändå flytta hit eftersom hennes pojkvän skulle börja spela i Örkelljunga och hon själv skulle börja plugga i Helsingborg. Hon var inte alls dominant i sitt förra lag, men man vet aldrig vart saker och ting tar vägen. Hon har bra teknik, vill vara med och jobbar hårt, säger han.

- Hon har blivit ett nav i vår servemottagning som var viktig för att vi kunde ta det här guldet. Hon har haft en enormt stor utveckling och har blivit mycket självsäkrare på planen, vilket är väldigt viktigt för att man ska våga spela i de här viktiga matcherna.

Engelholm vann serien och var aldrig riktigt hotat i slutspelet. Laget förlorade en semifinal mot Hylte/Halmstad men vann tre raka matcher med 3-0 i set mot Örebro.

- Det var helt underbart så klart. Det bästa. Men det är lite overkligt fortfarande, säger Isabella Kuné, som också blev nominerad till priset "Årets genombrott".

Något hon inte hade räknat med inför säsongen.

- Nej, jag hade inte förväntat mig någonting. Jag hade inte ens förväntat mig speltid. Så allt har varit plus.

21-åriga Isabella, som är född i Södertälje och växte upp i Rönninge är volleybollfostrad i moderklubben SVBK. Inför gymnasiet flyttade hon till RIG Falköping där hon också debuterade i elitserien. Inför förra säsongen bytte hon klubb till Lindesberg och inför den här säsongen hamnade hon alltså i Sveriges bästa lag.

- Det var mest för att jag funderade på att börja plugga och kom in på en utbildning här nere. Det passade väldigt bra att det fanns en klubb i närheten så jag kunde kombinera det.

Var det kul eller skrämmande att det var Sveriges bästa klubb?

- Det är klart att det är kul, de har resurser och är seriösa. Det är positivt. Men det är klart att det var lite läskigt också.

En av stjärnorna hon har fått spela med är Isabella Haak. 16-åringen som debuterade i A-landslaget som 14-åring, som redan är sportens stora affischnamn och som lämnar Engelholm för proffslivet i Frankrike till nästa säsong.

- Det har varit jättekul, inte bara för att hon är en duktig spelare utan för att hon är en härlig person också. Det är jättekul att ha fått vara med. Hon kan gå så långt som hon själv vill, allt är möjligt för henne, säger Isabella Kuné.