Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SVBK får kvala - förlorade i tre raka mot Habo

Det var sista chansen för Södertelge VBK. Men för 13:e gången på lika många försök blev det förlust på bortaplan - 0-3 mot Habo. Och nu väntar kvalspel för att hänga kvar i elitserien.

SVBK reste till Habo för att ta årets första bortaseger och därmed gå upp på slutspelsplats och undvika kval till division ett. Men det gick inte den här gången heller.

Hemmalaget Habo tog direkt kommandot i första set, som laget vann med 25-16 efter att ha haft en betryggande ledning hela vägen.

- Vi fick en riktigt tuff start. Vi hade mycket problem på egen sida och framförallt med servemottagningen, säger SVBK-tränaren Elin Warner.

- Sen spelade vi upp och, och det får vi väl ta med oss som något positivt att vi kunde vända, fortsätter hon.

Visserligen var Södertelge tidigt i underläge i både andra och tredje set. Men mot slutet av seten var man i ledningen med god chans att avgöra - 21-19 i andra och 21-18 i tredje.

- Men det är som det har varit, vi har svårt att avgöra i de viktiga lägena. Även Habo gör egna misstag i matchen, men vi gör det i de avgörande lägena och det håller inte mot något lag i ligan, säger Elin Warner.

Habo vann både andra och tredje set med 25-23 och har nu 20 poäng mot SVBK:s 15. Och Södertelge bara har en match kvar.

- I och med att vi förlorade är det klart att vi får kvala. Det vi vet är att Uppsala, Vindarp och Säter har anmält sig till kvalet, att det är en enkelserie och att vi kommer att vara högst rankat och få börja borta mot det lägst rankade laget och sedan avsluta med två hemmamatcher, berättar Elin Warner.

Vinnaren i kvalet, som börjar helgen efter påsk, får spela i elitserien.

- Generellt är det ganska stor skillnad mellan elitserien och division ett, men vad jag tror, utan att ha sett något av lagen, är att Vindrarp kanske är det största hotet. De har några före detta elitseriespelare som har ganska fräsch elitserierutin. De borde vara hyggliga, säger Elin Warner.

Anton Kjernholm och Hampus Randén var poängbäst med 12 poäng var mot Habo, i ett SVBK som saknade Linus Tholse, Justin Scapinello och Ashur Ibrahim.

Tre slutspel i rad

Som nykomling i elitserien 2011/12 kom Södertelge Volley sist i tabellen. Men sedan dess har laget gått till slutspel tre år i rad - med tabellplaceringarna sexa, åtta och sjua. I år var förhoppningen att laget skulle vara bättre än någonsin. Men efter seger i premiären hemma mot Tierp hade laget fyra raka bortamatcher, förlorade alla och tappade självförtroendet. Något man aldrig repade sig ifrån. Framförallt har laget haft det svårt på bortaplan - gårdagens förlust var den 13:e raka och laget har bara tagit två av sina 15 poäng utanför Täljehallen.