Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar om nya Ostlänken lugnar Södertälje

 
Ostlänken
Visa alla artiklar

Beskedet gällande Södertälje dröjer. Men Ostlänkens dragning genom Trosa ger vissa ledtrådar.– Vi känner oss lugnare nu, säger Mats Johannesson på Södertälje kommun.

Trafikverket har nu offentliggjort hur man vill att Ostlänken, jättesatsningen på höghastighetsjärnväg, ska gå genom Trosa kommun.

Spåren går öster om E4 upp emot Hölö – vilket är precis enligt Södertälje kommuns mycket tydliga krav.

Samhällsbyggnadsstrateg Mats Johannesson är lättad, men konstaterar att det fortfarande är oklart var Ostlänken ska passera, över eller under, motorvägen. I Gerstaberg norr om Järna ska den ansluta till befintliga spår – en bra bit väster om E4. Kommunens önskan är att passagen blir så långt norrut som möjligt, nära Saltå.

Mats Johannesson hade hoppats på tydligare besked redan nu – att få se den föreslagna spårlinjen även genom Hölö och Järna.

– Jag tror att avsikten var att gå ut med hela sträckan nu, men de är väl inte klara.

Jonas Forsman, Trafikverkets projektledare för Södertälje och Trosa, säger däremot att tanken inte har varit att gå ut med dragningen genom Södertälje kommun nu. Det görs inför de öppna mötena i januari.

– Det är en viktig process fram dit. Vi vill bland annat hinna träffa enskilda fastighetsägare. Vi vill inte att de ska upptäcka att de är starkt drabbade samtidigt som alla andra.

Då blir det öppna hus om Ostlänken

Den 25 januari blir det öppet hus i Järna med presentation av förslaget om hur Ostlänken, den framtida höghastighetsjärnvägen, ska gå genom kommundelen. Den 27 januari blir det öppet hus i Hölö. Lokalerna är ännu inte klara.

Redan den 20 januari inleds en skärmutställning om Ostlänken i stadshuset.

Den 23 november visar Trafikverket sitt förslag till spårlinje för Ostlänken genom Trosa kommun på ett öppet möte i Vagnhärad.

Riskerar du att drabbas av bygget av Ostlänken? Har Trafikverket kontaktat dig? Hör av dig till LT:s Mathias Jonsson på 08-55092145 eller [email protected]